Nieuws van Gorcum Actief

Gorcum Actief
Gorcum Actief18/01/2022 at 8:54am
Politiek talent gezocht! Heb jij wel eens overwogen om jezelf verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen? Ben je benieuwd wat dat inhoudt?

Al bijna 8 jaar zijn wij in de gemeenteraad van #Gorinchem vertegenwoordigd. Op 16 maart 2022 zijn er weer #gemeenteraadsverkiezingen. En wij zoeken nieuw politiek talent, als versterking van ons team! Leef je Gorcum en ben je Gorcum, sluit je dan aan bij ons. Want samen maken wij Gorcum nog leuker en beter!

Dit mooie en belangrijke werk vraagt inzet van #Gorcumers die de ideeën van de Gorcum Actief omarmen. Juist nu, is het belangrijk dat ons geluid in Gorcum krachtig hoorbaar is en blijft! Dus wacht niet langer en sluit je vandaag nog aan bij Gorcum Actief!

#stemlokaal #allermooistevestingstadvannederland #Gorcum #Gorkum #WijzijnLokaal #WijzijnGorcum #WijzijnGorcumActief #Politiektalentgezocht #politiektalent #Haarwijk #Lingewijk #Stalkaarsen #Gildenwijk #Wijdschild #LaagDalem #HoogDalem #Binnenstad #Bovenstad #Benedenstad #werkgroepvestinggorinchem #oudehollandsewaterlinie #gemeentegorinchem #GorcumActief #ActiefGorcum #iedereenmagmeedoen #vestingstad #vestingdriehoek
Gorcum Actief
Gorcum Actief17/01/2022 at 1:13pm
[GORINCHEM] Gorcum Actief neemt met nieuw elan deel aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. De ledenvergadering heeft gekozen voor het lijsttrekkers-duo Everdien Hamann en Björn Bahlmann. De kandidatenlijst toont een flinke aanvulling en verjonging.
Gorcum Actief
Gorcum Actief is at Avelingen Gorinchem.15/01/2022 at 12:35pm
Avelingen Gorinchem
Beste Gorcumers,

Stichting Mooi & Duurzaam Gorinchem heeft een oproep gedaan aan de Gorcumse politiek om hun standpunt m.b.t. het plaatsen van windturbines op Gorcums grondgebied aan te leveren. Uiteraard geven wij als Gorcum Actief, als mede-initiatiefnemer van de welbekende 500 meter motie, hier gehoor aan.

Wij zijn voorstander van de energietransitie, maar niet ten koste van de Gorcumers, het Gorcums bedrijfsleven en last but not least natuurgebied “De Avelingen” #AllermooistevestingstadvanNL #unescowerelderfgoed #resalblasserwaard #gorcum #gorinchem #gorkum #Avelingen #windturbines #windmolens #resinbeeld #mooienduurzaamgorinchem
Gorcum Actief
Gorcum Actief31/12/2021 at 3:26pm
Met de beste wensen voor 2022!!!!
Bij het afsluiten van 2021 blikken wij terug op een lastig jaar. Politiek gezien omdat we vaak het contact misten met de stad. Veel werd afgelast, soms complete lockdowns zoals nu. Dat is lastig functioneren voor een partij die juist vanuit de stad en haar inwoners wil werken. Het digitaal vergaderen is evenmin 'een feestje'. Toch hebben we er het beste van gemaakt.
Het gevoel dat de afstanden tussen mensen groter zijn geworden doet je beseffen dat het weer bij elkaar brengen van mensen één van de hoofdthema's zal zijn voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vertrouwen, saamhorigheid en perspectief bieden.
We denken nu aan de mensen die afgelopen jaar dierbaren hebben verloren, aan winkeliers, horeca en mensen die in de cultuursector werken. Ons motto blijft: Wees loyaal, koop lokaal! Dat houden we erin.
Voor 2022: We wensen de middenstand veel succes met de ontwikkeling van Het Warenhuis van de Stad en we hopen dat het culturele leven echt weer op gang komt. Wat hebben we dat gemist!
Bij ons in de tuin groeien bizar vroeg de sneeuwklokjes. Laat dat een mooie voorbode zijn voor een beter 2022! Wij maken ons er sterk voor.

Everdien Hamann
Namens Gorcums Actief.
Gorcum Actief
Gorcum Actief30/12/2021 at 4:37pm
Geen windturbines op Avelingen!
Prachtige film over natuurgebied Avelingen van Tine de Jong. We zullen alles in het werk stellen om deze uitloper van de Biesbosch in Gorinchem te redden. De gemeente wil hier mega-windturbines plaatsen. Een onzalig plan, financieel, maar erger is dat de biodiversiteit hier dan wordt verwoest. Maar de wethouder drukt zijn plan door, nu eerst weer een geldverslindend 'onderzoek' van enkele tonnen. Gorcum Actief gaat andermaal vragen stellen, maar daar zal het niet bij blijven.... Wordt vervolgd....