Nieuws van Gorcum Actief

Gorcum Actief
Gorcum Actief is at Gemeente Gorinchem.27/09/2022 at 9:55pm
Gemeente Gorinchem
Vanavond was een delegatie van Gorcum Actief aanwezig bij de themabijeenkomst “Ondermijning”. Door hoogleraar en auteur Pieter Tops werden wij meegenomen door de wereld van “Ondermijning”.
Gorcum Actief
Gorcum Actief is at De Til Groep - Huwelijksfeesten Zakelijk Evenementen.26/09/2022 at 11:31pm
De Til Groep - Huwelijksfeesten Zakelijk Evenementen
Vanavond was een delegatie van Gorcum Actief aanwezig bij de beeldvormende avond over de Regionale Energiestrategie 1.0 Alblasserwaard bij De Til in #Giessenburg Gemeente Gorinchem Gemeente Molenlanden
Gorcum Actief
Gorcum Actief is at Caribabad Gorinchem.23/09/2022 at 6:51pm
Caribabad Gorinchem
Persbericht 23 september 2022

Coalitie wil Caribabad open houden.

De coalitiepartijen, Stadsbelang, Gorcum Actief, VVD, Christenunie/SGP en SP, willen het Caribabad open houden. De stichting Gorinchemse Sportaccommodaties (SGS) ziet zich gesteld voor exorbitante kostenstijgingen voor energie voor zowel sporthallen als het zwembad.

De energierekening voor het Caribabad stijgt van 388.000 in 2021 naar 1.5 miljoen euro in 2023. Het zwembad wordt daardoor met sluiting bedreigd. Om dat te voorkomen willen de coalitiepartijen SGS voor 2023 tegemoet komen, zodat er tijd is voor de opzet van een goed plan van aanpak. Zwemlessen en sportactiviteiten moeten in 2023 in ieder geval kunnen doorgaan, vinden zij, maar er moet wel meteen werk gemaakt worden van verduurzaming.

De gemeente ziet zich daarmee gesteld voor een flinke extra kostenpost. Hoe groot die precies is zal nog blijken. Er zijn nog veel onzekerheden voor wat betreft rijkssteun en investeringen in het Caribabad. Daarvoor is verder onderzoek nodig.

,,Veel van onze vragen zijn nog niet beantwoord, er moet nog veel worden uitgezocht,” aldus Johan Klein van Stadsbelang. De suggestie wordt gedaan om op korte termijn te investeren in modulaire duurzaamheidsvoorzieningen zoals grote warmtepompen en zonnepanelen die ook na eventuele verbouwingen of renovatie van het 35 jaar oude zwembad inzetbaar zijn.

De kwestie van de energielasten voor sportaccommodaties wordt donderdag 6 oktober tijdens een B&A sessie in het stadhuis besproken. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 20 oktober moet er een besluit worden genomen in verband met het tijdig afsluiten van een nieuw energiecontract.
Gorcum Actief
Gorcum Actief is at Huis Het Bosch Lexmond.21/09/2022 at 8:23am
Huis Het Bosch Lexmond
Afgelopen maandag was een delegatie van Gorcum Actief aanwezig bij de Regionale Conferentie RMA van de #RegioAV in #Lexmond #Ablasserwaard #Vijfheerenlanden Gemeente Gorinchem Gemeente Molenlanden Gemeente Vijfheerenlanden #regionalesamenwerking #zuidholland #utrecht #grenzeloos #meerfocus
Gorcum Actief
Gorcum Actief is at Waardlanden.14/09/2022 at 10:18pm
Waardlanden
Vanavond was een delegatie van Gorcum Actief aanwezig bij de kennismakingsbijeenkomst van Waardlanden samen met onze collega-raadsleden van de Gemeente Gorinchem, Gemeente Hardinxveld-Giessendam, Gemeente Molenlanden en #GemeenteVijfheerenlanden. We hebben een kijkje in het verleden en de toekomst gekregen. #circulaireeconomie #afvalisgrondstof
Gorcum Actief
Gorcum Actief is at Stadhuisplein.03/09/2022 at 12:13pm
Stadhuisplein
Afgelopen dinsdag 30 augustus was de fractie van Gorcum Actief aanwezig bij de participatiebijeenkomst van de “Gastvrije Waaldijk” in het stadhuis. Deze bijeenkomst was drukbezocht, ruim 50 personen waren hierbij aanwezig. Helaas was al eerder op de dag een bestuurlijk besluit genomen over de definitieve inrichting van de weg. Daar waren de meeste aanwezigen uiteraard niet blij mee, men kon enkel nog aangeven waar de wegversmallingen, lantaarnpalen, drempels en plateaus geplaatst dienen te worden. Onze fractie heeft gevraagd aan de gemeente om het resultaat van de input van de aanwezigen z.s.m. terug te koppelen aan de aanwezigen. Dit zal binnen 2 weken via de website www.Gorinchem.nl/Waaldijk aan hen teruggekoppeld worden.